söndag 14 juli 2013

Snickerskaka

Att baka med lite kolhydrater är inte helt lätt, man behöver verkligen tänka i nya banor och använda nya produkter. Jag har alltid haft svårt för smaken av 'konstgjort' socker, jag tycker det alltid får en bismak som är lite obehaglig.

Men så hittade jag SukrinMelis som är som ett florsocker utan någon direkt bismak och provade detta med ett ganska så lyckat resultat. Det blev en chokladkaka med smak av Snickers.


Till en form behöver du:

4 Ägg
1 dl SukrinMelis
200 g Smör
1 tsk Vaniljpulver
1 dl Kokosmjöl
200 g Choklad (antingen osötade choklad, steviasötad choklad eller 90 % choklad)
1 dl Saltade Jordnötter

- vispa ägg och socker vitt och pösigt
- smält Choklad och smör över vattenbad
- blanda samman allt utan jordnötterna
- häll smeten i en smörad form med bakplåtspapper i botten
- fördela nötterna ovanpå
- baka i 200 grader i drygt 15 minuter
- kyl kakan innan du tar ur den ur formen (jag la den formen med kakan i frysen en timme)
- servera med vispad grädde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar