torsdag 24 april 2014

Mandeltårta LCHF-style

Mandelbottnar
5 st äggvitor
1 d sukrinmelis
150 g mandelmjöl

Smörkräm
5 st äggulor
1 dl grädde
1 dl sukrinmellis
175 g smör

Garnering
50 g mandelspån 

Botnarna
- vispa vitorna fasta, vispa i sötningsmedlet, vispa till en fast maräng

- vänd ner mandelmjölet försiktigt
- fördela smeten jämnt i två rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper
- grädda i 175 grader i

15 min
- vänd upp bottnarna, dra direkt av pappret
- låt svalna

Smörkräm
- rör ihop äggulor, grädde och sötniingsmedel i en kastrull
- värm upp och låt sjuda under kraftig omrörning tills smeten tjocknar (var försiktig så det inte bränner)
- ta kastrullen från spisen och rör ner smöret lite i taget
- rör tills allt smör är inarbetat
- låt kallna i kyl

- rosta mandelspånen gyllenbruna

- lägg en mandelbotten på ett tårtfat
- bred på hälften av smörkrämen
- lägg på den andra bottnen och bred på resten av smörkrämen
- garnera med mandelspånen

- njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar